Iiris halusi aloittaa kisauransa hieman keskivertoa suuremmassa tapahtumassa, joten suuntasimme kohti Itä-Suomea, Lappeenrantaa, jossa järjestettiin tämän vuoden agirotu. Matkaan lähdettiin perjantaina, jotta saatiin rauhassa majoittua Luumäelle Salpalinjan tälle puolen. Tämä linja tosin ei ole pitänyt ja motellissa olikin enemmän venäläisiä kuin suomalaisia:)

Lauantaina meillä oli ohjelmassa kaksi rataa ja sunnuntaina kaksi epävirallista starttia, eli Open Class –tasoituskilpailu ja appenzellien joukkueviesti. Kisailijoita kiusasi koko viikonlopun ajan tolkuton kuumuus ja auringon porotus.

 Lauantain ensimmäinen Minna Räsäsen rata oli mukavan tuntuinen ja se jäi helposti mieleen. Tästä syystä ei kauheasti edes jännittänyt ja tuntui mukavalta lähteä kisailemaan. Rata lähti mukavasti käyntiin muutamalla hypyllä, jonka jälkeen oli A. En sen kummemmin jäänyt alastulokontaktia väijymään kun ei se meno siinä helteessä mitään lentoa ollut, mutta niin vain Iiris loikkasi puolesta välistä alas. Tyhmä moka minulta. Tämän jälkeen meno hyytyi ja Iiris merkkasi katsomosta tukijoukot. Sain sen menemään vielä putkeen, mutta sitten sen täytyi käydä nuuhkaisemassa emäntää. Pasmat meni sekaisin ja suuntasin kohti maalia, koska hylkykin oli jo kaiketi tullut.

Loppuja ratoja varten laadittiin suunnitelmat karkailun estämiseksi ja tukijoukot siirtyivät hieman etäämmälle katselemaan. Tämä tuottikin tulosta toisella radalla ja Iiris jaksoi keskittyä taas agilityyn. Rata oli jälleen mukavan oloinen, joskin hieman kiemuraisempi kuin päivän ensimmäinen, mutta kuitenkin ainakin meille ihan sopiva. Muutama putkiansa oli radalla, mutta Iiris ei oikein ole niitten perään vaan päinvastoin. Kun olisi pitänyt yhteen putkeen mennä, niin Iiris päätti nuuhkaista putken suuta ennen sinne menoa ja tästä kielto. Peli ei vielä ollut mitenkään menetetty ja jatkettiin siitä ihan mukavasti. Kepitkin meni virheettömästi vaikkakin pikkuhiljaa. Loppusuorana oli  puomi – aita – muuri – aita ja innostuttiin menemään kunnon vauhtia siinä. Tuloksena tästä spurtista -5vp. puomin alastulolta... Saatiin kuitenkin tulos aikaiseksi ja sijoitus 22.

 Sunnuntaina oli epävirallisten kisojen vuoro. Lämpötila oli taas heti aamusta yli 30 astetta kuten lauantainakin ja olo oli hyvin nuutunut koko porukalla. Open Class tasurikisa meni ihan lörinäksi, kun en saanut Iiristä edes istumaan lähtöön ja ajattelin että pakko vaan koittaa lähteä siitä ennen kuin tuomari ajaa meidät pois sieltä. Syy Iiriksen venkoiluun selvisi nopeasti kun se lähti ihan eri suuntaan mihin piti! Se luuli jotain lapsiperhettä omakseen ja meni nuuhkimaan hölmistyneenä heitä. Nappasin hihnan maasta ja astelin nolona pois areenalta. Onneksi kuuluttaja ei juuri silloin hehkuttanut meitä. Oli tosi huono olo tässä vaiheessa ja lähdettiin autolla Lappeenrannan keskustaan ajelemaan ja viilentymään. Teki mieli lähteä kotiin saman tien.

Olo kuitenkin parani autossa ja suuntasimme parin tunnin päästä uudestaan kisapaikalle, jossa vuorossa oli viikonlopun päätapahtuma, eli joukkueviestit. Iiriksen joukkueessa kisasi sen äiti ja mummo – Iina ja Nyyti! Lisäksi mukana oli energinen uros Aapo Pyhtäältä. Olimme rataantutustumisen jälkeen vuorossa kolmantena joukkueena. Yllätyin oikein mistä Iiris sai virtaa jaksaa mennä rataa ihan kivasti. Estevälit olivat tällä radalla aika pitkiä ja siinä joutui oikein lenkkeilemään. Yksi virhe tuli loppusuoralla kun Iiris hyppäsi renkaan ja telineen välistä niin että melkein estekin hajosi! No, itsepähän näytin mistä kuuluu hypätä... Joukkueemme sijoitusta en tiedä, kun lähdimme vikkelästi kohti kotia. Tästä jäi kuitenkin hyvä mieli ja on kiva jatkaa! Itse tapahtumakin oli hieno ja tunnelmaa riitti. Täytyy myös nostaa hattua Kaisulle ja Nellalle, kun jaksoivat olla mukana kannustamassa koko helteisen viikonlopun - kiitos heille!

 

-Teemu