1301836902_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"TYÖKONEEN KEVÄTHUUMAA"

Vaikka aprillipäivä juuri olikin ja luulisi seuraavan jutun olevan täydellisen aprillipilan, niin tämä on kuitenkin totta!

Viittaus "työkoneeseen" johtuu maaliskuun viimeisen viikonlopun tapahtumista. Kävimme Taikan kanssa shelttien erikoisnäyttelyssä Paimiossa, toki tietäen, että neidin korvat ovat aivan muuta kuin "rotukoiran korvat", mutta olimmekin enenmmän perheen nuorimman tukikoirana. Joka tapauksessa Irene Beader Englannista arvosteli Taikan ja totesi seuraavaa; Rich sable of good size. Good lenght of head but a little too deep for me. Has one prick, one heavy ear. Would prefer better front construction. Level topline. Long tail. She moves like  her construction suggests. Tämä arvostelu antoi keltaisen nauhan eli laatuluokka HYVÄ. Omasta mielestä Taika pärjäsi loistavasti näyttelyshelttien joukossa, vaikkei turkki ollutkaan "pöyheä" ja liikkeet elegantit, mutta tuomarin pitkä ja huolellinen hypelöinti arvostelupöydällä antoi tuntuman "lihaksikaasta työkoirasta" joka myös liikkuu "työkonemaisesti".

Ja tästä päästäänkin työntekoon. 2.4 WeCA:n hallilla kisattiin agilityssä tuomarina Heidi Viitaniemi. Taika oli ilmoitettu kolmeen agilitykisaan ja niitä sitten tehtiin kuitenkin vain yksi startti. Ensimmäinen startti toi kisan voiton 0-radalla ja ihanneajan alituksella -11,90 s. Radan pituus oli rapiat 160 m ja ihanneaika 54 s, tämä antoi etenemisnopeudeksi 3,94 m/s. Ainoana nollaradan suorittajana saatin kolmas LUVA ja SERTTI ja siirto agilityn 3. luokkaan!

Radalla oli kolme kontaktiestettä , puomi, A ja keinu joten kontaktien varmistusta tarvittiin ja siitä johtuen ei ohjaus ollut kaunista katseltavaa ja täpäriä tilanteita tuli enemmän kuin tarpeeksi. No lajissa ei tyylipisteitä jaeta ja nyt oli tuuriakin matkassa joten maalissa oli melkoisen tyytyväinen pari! Kiitos Terolle talven treeneistä ja ohjuksesta, jotain on opittu, mutta paljon on vielä oppimista ja harjoittelua.

HARJA:lla meni kisat muutenkin hienosti, Rami ja Xena ottivat yhden kakkossijan ja siinä oli myös LUVA/SERTTI enemmän kuin harmittavan lähellä. Jaana ja Manu olivat mahdottomassa vedossa ajatellen ettei pari ole päässyt treenaamaan kunnolla koko talvena. Silti agiradalta yksi voitto ja toiselta myöskin harmittava hylky aivan lopussa joka vei myöskin LUVA.n parilta, mutta hyppyradan 0-rata aliajalla toi LUVA:n ja kisa 2. sijan. Maria ja Rokki tekivät myös hienoja ratoja ja saivat hyppyradalla LUVA:n ja 3.sijan. HIENOA! 

Nyt odotellaan kentän kuivumista ja kesän treenejä ja kisoja!

Näitä "piirteli" Pasi.