Meidän pojat kävivät kokeilemassa agilitykisojen hurmaa ensimmäistä kertaa Kokemäellä möllikisoissa 11.9.2010. Päivä oli sateinen ja nurmikentän liukkaus huoletti. Ohjaajaa jännitti enemmän kuin ekaluokkaista ensimmäisen koulupäivää odottaessa. Hieman se näkyi radalla, mutta hyvin koirat hoitivat homman, koska kotiin viemisiksi saatiin ykkös- ja kakkossija mineissä! Uskomatonta! Kummatkin olivat ensimmäistä kertaa vieraalla radalla ja nurmikentällä.

Jasu kulki toko aikoinaan nurmikentällä huonosti ja oli liian ehdollistunut sorakenttään, lisäksi oli tullut vettä ja hajuja olisi varmasti paljon. Olin yllättynyt Jasunkin hienosta suorituksesta vaikka itse en odottanut hyvää rataa. Rata oli muuten puhdas, virhepisteitä tuli 4 ylimenneestä ajasta. Muutaman turhan pitkän kiemuran koira teki ja se näkyi ajassa, lisäksi Jasu varoi liukasta puomia.

Jeron pravuuri on aina ollut vieraissa paikoissa oleminen. Se suhtautuu uusiin paikkoihin aina samalla tyyneydellään ja on erittäin motivoitunut agilityyn. Kisapäivänä Jero kuitenkin tuntui erilaiselta eikä oma jännitys auttanut asiaa. Ensimmäinen rata meni hyvin lukuunottamatta kontaktivirhettä koiran tullessa puomille. Itse meinasin kompuroida ja olin hieman koiran edessä, jonka vuoksi Jero hyppäsi sivusta puomille. Ensimmäiseltä radalta aika oli 39. Toinen rata oli puhdas ja aika 35. Ihanneaika oli 55 ja en voinut uskoa, että olimme ihanne aikaa 20s nopeampia!

Rata tuntui helpolta, vaikkakin kokonaisuudessaan oli tiukka ja pohja liukas. Ensimmäisten kisojen näin hyvistä onnistumisista saa todella uutta ponttua treeneihin ja uusiin kisa haasteisiin. Päivä oli uskomaton :)

Iloisin terveisin, Tuija ja mittelipojat