Tänään oli tarkoitus saada kontaktit kuntoon ja lähdimme Huittisten suuntaan Tuulan kutsulla.  Tuomarina toimi Pohjanpalon Pasi ja arvasin, että jotain haasteellista olisi tarjoilla ainakin jossain vaiheessa radoilla.

Eka rata oli mölliluokan rata ja Pinjan ja minun pääkohde puomi oli kivasti mukana.  Kaikki halukkaat saivat treenata starttimomentin ongelmia sekä kontaktikentän ottamista.  Kontaktikentän ottamisen avuksi makupalalautanen oli myös sallittu ja en epäröinyt sekuntikaan.  Oli muuten kivaa olla taas suoraviivaisella mölliradalla ja sekä ohjaaja että koira nauttivat vauhdikkaasta menosta.  Puomikaan ei aiheuttanut ongelmia kun nakkiherkut odottivat puomin alastulolla.  Nopea nolla tuli, mutta tietysti ilman palkintopallioikeuksia.

Toinen rata oli avoimen luokan rata ja vaikeusaste nousi huomattavasti. Pohjanpalo muistutti minua, että radalla olisi kohteita mitä me viimeksi treenasimme.  Lenalla oli tutun tavan mukaan ihan "tyhjä pää" ja olisi varmasti voinut tehdä pari "jaakotusta", mutta rohkeus ei ole ohjaajan vahvin puoli.  Tein kuitenkin jotain oikein, koska Pasi tuli kertomaan suoritukseni jälkeen, että olin vetänyt aivan kuin treeneissämme.  Pasi antoi myös rakentavaa krittiikkiä, kun emännän käskyt olivat liian myöhässä ja haltuunottopaikat jäivät liian kaarevaksia. Puomin alastulo tuli kuitenkin otettua - nippa nappa, mutta... - ja sen jälkeen otin ilmeisesti liian rennosti ja otin vitosen kepeiltä ja unohdin "odota-käskyn" keinulla niin,  että Pinja lensi pitkästä aikaa keinulta.  Lopputulos radalta 10 virhepistettä, emännän piikkiin!

Päivän viimeinen tehtävä oli hyppäri ja se tuntui ihan mahdottomalta radantutustumisen jälkeen.  Kolme putkea, josta kaksi "salmemaisesti" laitettu suoraksi, ja joka toinen este oli suoritettava kierrä-käskyllä.  Pinja ja minä starttasimme ihan lopussa ja ennen meitä oli kymmenen hylkyä ja yksi hyväksytty tulos...  Silloin natsasi meille ja vaikka ohjauksellisesti aina löytyy hyviä ja huonoja puolia, ohjaus toimi ja Pinja oli ihanasti kuulolla.  Teimme ainoan 0-tuloksen avoimessa mini-luokassa ja vielä hyvällä miinusajalla, -18.84 s!

Palkinnot olivat todella upeita ja saimme kaksi kolmen kilon ruokasäkkiä, ihanan röhkivän pehmopossun ja herkkupaloja koiran sekä emännän herkutteluun.

Kiitoksia mukavasta kisaseurasta ja hyvästä palautteesta ja vinkeistä!  Ollaan vielä vaan puolimatkalla kontaktien suorittamisesta oikealla tavalla, mutta tavoite on ONNISTUMISEN ILOA - joskus... - tulevaisuudessa!

:) Lena

1244920045_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hurrilan herkkutrio