Lauantai valkeni kirkkaana ja päivästä  tuli todella lämmin ja pitkä, sillä ensimmäinen startti oli vasta iltapäivällä 17.40. Tutustuimme silloin uuden tuomarin Sari Mikkilän (muuten ohjaa itse hienoa koiraa, shelttiä) rataan. Rata oli miellyttävä ja vauhdikas, ei mitään "tökkäyksiä".

Kelly aloitti innolla ja meni rataa omaa varmaa tapaansa kunnes ohjaaja "sössi" hurmoksessaan kepeille syötön (ns. varmalta puolelta) ja lisäksi vielä viimeisen kepin ohituksen. Tämä vei tietysti aikaa ja lopputulos oli 10 ratavirhettä ja 11,19 s yliaikaa. Tulos 15./23. Sitten olikin Pinjan ja "matten" vuoro ja rata lähti kivasti alkuun. Pinja oli kuulolla ja emäntä liikkui, mutta se surullisen kuuluisa puomin alastulokontakti aiheutti taas murheelliset 5 ratavirhettä. Muuten meni hienosti ja alle ihanneajan, - 1,31 s. Tulos 11./23.

Mini luokka päätti illan startit kello 20.30, ja illan viileys ja tunnelma oli huipussaan. Tutustuimme meille vielä toisen uuden tuomarin Esa Muotkan rataan ja hänellä oli kyllä vauhdikas ja sujuva rata, lukuunottamatta mielenkiintoista keppien sisääntulo kulmaa ja sen jälkeen pitkää kuljetusta keppien takana olevaan putkeen. Pinja starttasi taas odotetun kontroloidusti ja hienolla vauhdilla ja pääsivät keinulle jossa liika vauhti kostautui ja tyttö liukui kontaktista kynnet pintaa raapien, tulos 5 ratavirhettä, harmillinen juttu. Rata jatkui hienosti ja kepit ja putki tiukasti ja hienosti, jonka jälkeen loppusuoralla oleva puomi aiheutti taas murheellisen alastulon kontaktivirheen. Ihanneaika kuitenkin alitettiin - 0,54 s ja tulos 15./22. Kelly oli illan toiseksi viimeinen starttaaja ja näytti muille mallia miten mummo suorittaa puhtaan radan. Aika vain teki tehtävänsä, eikä tyttö voinut enempää. Tulos yliaikaa + 8,92 s sijoitus 14./22. Tähän on ruotsalaisilla hyvä sanonta "gammal är äldst" kukin kääntäköön asian vapaasti.

Huomenna jatketaan vielä parilla startilla ennen kotimatkaa.

Hurrilalaiset

PS. Viiniäkin oli vielä vähän jäljellä.