Juu, juu, siellä oltiin mekin. Koska ehdin jo omaan blogiin kirjoitella kaikenlaista reissusta, niin kopsaan sieltä kisakertomusta...

Ekalla radalla oli kompansa. Rataan tutustuessa tein suunnitelman sillä mielellä, että keskityn vaan pitämään sen käsissä tiukasti. Mutta silti sinne vaan syöksyi Tuikkukin väärälle esteelle, eli putkeen ja sai tietty HYLyn. Tuikku oli kokonaisuudessaan ärsyttävän kuumana ja totaalisen korvaton.

Olenkin ollut harvoin siihen niin tyytymätön, kuin olin tänään. Mulla oli fleecehihassa palkeenkielikin, kun se jossain vaiheessa radalla näykkäisi niin napakasti mua kädestä. Ihmettelin, että miten pirskatissa voi vanha koira sikailla niin täysillä ja olin jo vakaasti laittamassa sitä eläkkeelle. Sitten kun näin Johannan videolta meidän suorituksen, niin täytyy myöntää, että ei ollut pelkästään Tuikun vika. Mun ohjaus oli ihan olematonta.

Toinen rata vaikutti vielä kimurantimmalta, mutta itse en enää jännittänyt. Nyt annoin ohjatessa Tuikulle enemmän tilaa ja pyrin ohjaamaan rauhallisesti. Tuikku oli radan alussa kovin kiinni minussa ja en vienyt sitä tarpeeksi pitkälle hypyille eli kämmäsin ne ihan itse.  Kolmelta hypyltä onnistuttiin saamaan kolme kieltoa ja taas HYL. Radan puolivälin jälkeen tehtiinkin sitten Tuikun kanssa oikein kaunista rataa, Tuikku kuunteli ja minä ohjasinkin vissiin suhteellisen ok.

Jos jotain extrahienoa oli tämän päivän kisoissa, niin kepit olivat ihan huikeat. Jos mietin tilannetta vuosi sitten, niin onhan kehittymistä tapahtunut paljon! Ehkä en sitten vielä jätä Tuikkua eläkkeelle, vaan vielä tämän vuoden työstän sitä korvattomuutta, jospa niistä Maria Aaltosen opeista olisi hyötyä, nythän ei ole vielä yhtään kertaa käyty treeneissä sen jälkeen.

Viimeisen startin jälkeen Tuikku hyppäsi autoon ja liukastui hypätessään. Kaatui sitten rämähtäen autohäkin ja puskurin reunaan. Nyt ainakin näyttäisi siltä, että olisi ihan ok, mutta sen verran pelästyin, että piti käydä ostamassa sille grillimakkara puffetista. Muuten oli kivasti järjestetyt kisat, kivassa paikassa ja hyvää seuraa . Pienen kisan kodikas tunnelma, varsinkin kun tallikissakin istui tyytyväisenä auton päällä.

-suvi ja tuikku-