Töppiksen päivä alkoi huonosti. Äänekäs halli pelotti ja kun vielä toistuvasti eräs kanssakilpailija pääsi rähjäämään Töppikselle, niin koiratyttö oli aika alamaissa. Ensimmäisellä Nybergin tuomaroimalla radalla onnistuin vielä kepeillä tökkäämään Töppistä sormella suoraan silmään. Töppiksen tausta kun on mikä on, niin oli luotto emäntään tämän satuttamisen jälkeen koetuksella. Virheitä alkoi ropista: kesken puomin nousun alas, keinulta kiire pois, renkaan välistä ym. En korjannut rengasta, joten pahalla mielellä saatu HYL.

Hallin pihasta löytyi lämmittelyesteinä mm. kepit ja keinu, joita uutta kisaa odotellessa lihapullien kera kertasimme, mutta kovin oli Töppis varuillaan. Seuraavalla radalla päätin keskittyä vain Töppiksen kannustamiseen ja hauskanpitoon. Rata oli hyvin ensimmäisen kaltainen, oikein mukava. Kannustin kovasti ja katsojien mukaan Töppiksen häntä olikin heilunut koko suorituksen ajan. Luottamus näkyi esteilläkin, puomi ja keinu nyt melko varman oloisesti. Rengas tuotti nyt urakalla päänvaivaa ja välistä hyppimisten vuoksi (sekä jostain muusta, mitä en nyt muista,) tuli kieltoja HYLyn verran. Tämä hyl tuntui kuitenkin huomattavan mukavalta, Töppis oli oikein itseensä tyytyväisen oloinen rötköttäessään sylissäni radan jälkeen. Renkaaseen pitää nyt panostaa, se kun oli tänään aivan hukassa. Ilman sitä olisi toisen radan tulos ollut ihan toisenlainen.

Tuikku aloitti päivän urakkansa myös Nybergin radalla. Rata oli kiva jälleen. Tuikku rikkoi puomilla alastulon kontaktin ja samaan syssyyn pudotti riman ja sai vielä kiellonkin jostain, mutten muista sitäkään, että mistä :) Loppu rata sujui oikein nätisti. Ilmeisesti ohjauskin oli suhteellisen kunnollista, sillä minulle tultiin radan jälkeen sanomaan, että TÄLLÄ KERTAA EN TEHNYT RADALLA MITÄÄN JÄRJETÖNTÄ!? Höh :-D? 15 vp ja sijoitus 7.

Toinen rata oli Walan kiemuroita. Itseäni harmitti edellisen radan kontaktivirhe ja päätin ottaa alasmenot varman päälle ja pysäyttää Tuikun niihin. Kiemuroita en osannut muuten ratkaista, joten suunnittelin radalle tosi, tosi monta valssia. Valssailimme radan läpi ja ainoastaan yhdessä kohdassa tuli vähän kiire, joten rima putosi. Tuikku ohjautui kuuliaisesti ja aikakin riitti valsseista ja pysäytyksistä huolimatta, tulos 5vp ja sijoitus 3. Kauan onkin kulunut siitä, kun viimeksi ollaan oltu Tuikun kanssa palkintosijoilla. Kiemurat sopivat meille tänään: minä jouduin keskittymään tosissani ja Tuikku ei päässyt edelleni liikaa. Ohjauskin oli kuulemma ihan sujuvaa, eli onko ohjaajassa tapahtunut edistystä, vai johtuiko se flunssalääkkeiden turruttavasta vaikutuksesta, että lähes jäi turhat räpiköinnit pois, hih.

Walan hyppyrata täytti minut epätoivolla. Se oli melko suoraviivainen juoksurata ja omissa kintuissa painoi flunssan lisäksi jo neljä suoritettua rataa. Rata alkoi ja loppui kuitenkin ihan hyvin, valitettavasti sinne mahtui yksi väärin päin hypätty hyppy joten HYL.

Kokonaisuudessaan varsin mukavan tuntuisia ratoja ja jossain ekan ja viidennen startin välillä unohtui ikuinen jännittäminenkin. Tosin en ihan tarkkaan muista kaikkea muutakaan mitä radoilla tapahtui, ratoja oli niin monta.

Lämpimät onnittelut HARJAlaisille hienoista tuloksista ja erikoisonnittelut luokkanousijoille!!! Oli taas kerran oikein mukava päivä, kiitos HARJAlaisille hyvästä seurasta!

-suvi-