TSAUn kisoissa ensimmäisen 2-luokan kisan tuomaroi tuomariharjoittelija Luomala. Rata oli kiva, aikaa reilusti jne. Radalla oli mielestäni tasan yksi ansapaikka, jonka kyllä huomasin tutustuessa. Suorituksessa yksi kohta ei mennyt kuitenkaan ihan suunnitelmieni mukaan ja hölmistyin siitä ja jäin vissiin suu auki sitä pohtimaan. Tuikku kuitenkin eteni suhteellisen reippaasti tapansa mukaan ja oli jo tehnyt pari estettä ennen kuin aloin taas edetä itse. Fiksusti oli hypännyt esteet ihan oikein, mutta seuraavana oli vuorossa ansapaikka, eli putki, jonka väärään päähän Tuikku luonnollisesti syöksyi maten hölkätessä jossain kaukana takana päin. No tästä ainakin pitäisi oppia se, että ohjauskuvioiden analysoinnin voisi jättää vähän myöhemmäksi... Positiivisinta oli se, että Tuikku oli ihan ok, viimeisten treenien perusteella pelkäsin sen käyvän liian kuumana, mutta pelkoni oli turha. Tulos siis HYL.

Toisen radan tuomaroi Vuorinen. Tutustuessa koin sen aika kinkkiseksi. Radalla oli useita kohtia, joihin en keksinyt järkevää ohjausta, vaan kokeilin ja pohdin eri tapoja. Koskaan ennen en ole lähtenyt rataan tutustumisesta sillä mielellä, että en tiedä, miten aion ohjata, vaan katson mikä tuntuu sillä hetkellä parhaalta. Tuikku oli varsin rauhallisen oloinen startissa, mutta ensimmäinen hankala kohta oli heti alussa ja ohjasin Tuikun vinoon esteelle, mikä kostautui riman putoamisena. Kuulin sen kolinan ja jännitykseni laukesi siihen. Jatkoimme koukerot loppuun, keskityin treenaamaan ja varmistamaan kontaktit. Yhdessä kohdassa Tuikku pyörähti edessäni ja sai kiellon. Joku katsojista kommentoi sen johtuneen siitä, että olin valssannut ja Tuikku jäi "kiinni" minuun, siis siksi pyörähti, eikä osannut irrota esteelle, ehkä niin. Joka tapauksesa tulos siis 10. Ilmeisesti rata oli kinkkinen muillekin, sillä vain yksi 0-tulos makseissa. Meidän sijoituksemme oli 5.

Kiva päivä, molemmista radoista jäi hyvä mieli. Aurinkokin paistoi niin kuumasti, että naamakin paloi, oli ihan kesäfiilis :)