"Jussi" on yllätyksiä täynnä, kolmas vuosi "perinteisessä" Rokuan Keskiyön Agilityjuhlassa tarjosi tällä kertaa niin hyvää kuin vähemmän hyvää.

Ilmojen puolesta ei Juhannus nytkään ollut hassumpi, muutamaa ukkoskuuroa lukuunottamatta oli ilman kaunis ja lämmin. Maisemat oli yhtä mahtavat kuin edellisinä vuosina ja ihmiset yhtä ystävällisiä. Paljon tuttuja kasvoja ja uusiakin ystäviä.

Itse kisat alkoi aaattona valitettavasti vain hieman synkissä merkeissä, Taika starttasi midi 1 ensimmäisenä. Kisa jäi vain kovin lyhyeksi oikean takajalan polven petettyä neljännen esteen jälkeen ja kisa keskeytyi siihen. Nyt Taikaa odottaa ilmeisesti leikkaus ja pitkähkö kuntoutus ja kisatauko. :(

Juhannuksen iloista taikaa esitti "mummokoira" Kelly, joka suomalaisittain näytti närhen munat eläkkeelle ja teki kaksi loistavaa ratasuoritusta ja vielä reilusti alle ihanneaikojen. Aaton agi-radalta harmittava riman pudotus ja 5 virhepistettä hyvällä ajalla, sijoitus 3. radan tuomaroi Nalle Ruotsista. Juhannuspäivän agi-rata 0 virhepistettä alle ihanneajan ja ENSIMMÄINEN nousunolla kohti kolmosluokkaa! Sijoitus 2. radan tuomaroi Salme. Joka oli lievästi hämmentynyt suorituksesta. Muita startteja ei Kellyllä ollutkaan, joten saldoa ei voitane pitää huonona.

Pinja osoitti jälleen ohjaajalleen, että häneen voi luottaa tiukoissa kisatilanteissa. Vaikka aaton kisa päätyikin hylkyyn kuten monien muidenkin, niin ruotsalaisen tuomarin Nalle Janssonin rata ei myöskään ollut maailman helpoin. Tuomarin kanssa keskustellessamme hän kertoi saman radan suoritetun Gävlessä muutama viikko aikaisemmin vieläkin suuremmalla hylkymäärällä. Hänen mielestään taso Suomessa on niin koirien kuin ohjaajienkin puolesta erittäin korkea. Hän paljasti vielä mukavan illallisen jälkeen, ettei ole Ruotsissa kovinkaan suosittu vaikeiden ratojensa takia. Juhannuspäivänä Pinja aloitti Friskies Cupin osakilpailun merkeissä agiradalla ja teki puhtaan nolla suorituksen ja sijoittui 5./23 ! Hyppyradalla illalla harmittava vitonen (Huom! Nallen rata!) ja sijoitus 7. Kokonaistulos riitti Friskies Cupin 3. sijaan ja kutsu Helsinkiin odattaa tänäkin vuonna. Sunnuntain kisat alkoivat Nallen tiukalla agiradalla, jossa 15 virhepistettä (keinulta, kielto kepeiltä ja puomin kontakti), muuten alle ihanneajan! Sijoitus 9. Illan hyppyrata "Salmemainen" josta valitettava hylky, mutta muuten hyvä suoritus (5 putkea, ei pujottelua, mutta haastavia hyppylinjoja). Hylky tuli väärin suoritetusta hypystä. Harmillista, koska tuloksia tuli vain neljälle koirakolle...

Summa summarum, ruokavarasto täydentyi 2 x 3 kg (Kelly) ja 7,5 kg (Pinja). Kivat fiilikset, loistavaa seuraa ja ruokaa. Majoituksessa ei mitään valittamista. Mökit varattu jo ensi vuodeksi ja laskemme jo päiviä. Valitettavasti jätämme nyt Kokkolan kisat väliin, Taikan jalka on ensisijalla ja omat treenit. Lena ja Pinja, Pasi ja Kelly tulevat kuitenkin vielä kisaamaan varmasti loppukesän ja syksyn aikana mikäli vain sopivia kisoja osuu kohdalle ja Taikan kuntoutus sujuu suunnitelmien mukaan.

Hyvää kesän jatkoa kaikille, kentällä tavataan!

Lena & Pasi, shelttitytöt