Ensinnäkin UPEA kokemus! Laivareissu sujui ongelmitta, erinomainen hotelli täynnä agiväkeä ja -koiria, itse kisapaikka, Eckeröhallen, aivan mieletön (lue; lämmin halli, keinonurmi uskomattoman mielyttävä juosta niin koirille kuin ohjaajille.)! Suuresta osallistujamäärästä huolimatta aikataulut ja järjestelyt toimivat moitteettomasti.

Tuomarit tulivat Suomesta, Norjasta ja Ruotsista ja erot huomasi radoistakin. Naapurimaiden tuomarit tekivät tiukat sekä ahtaat radat (ei saannut olla montaa kiloa ylipainoa "peffan" puolella joulun jälkeen...). Ahvenanmaan Winter Agility Games tarjosi meille niin mukavan startin tälle agilityvuodelle, että ajattelimme tehdä tästäkin perinteen. Suosittelemme lämpimästi! 

Tässä tulokset;

Taika;

Kisa A (la) / Pertti Siimes / agirata; Taika meni loistavasti, huolimaton ohjaus maksoi 5 vp. (kielto hypyllä). Aika -10,93 sijoitus 6. / 16.

Kisa B (la) / Marianne Fernström (SWE) / agirata; Nolla melkein kotona, toiseksi viimeinen este (pussi) ja koira siitä vinosti ulos ja ohi hypyn... Tulos 5 vp, aika taas -10,93 ja sijoitus 5. / 16.

Kelly;

Kisa B (la) /  Marianne Fernström (SWE) / agirata; Ohjaus puuttui, "Mummulla" jumalaton vauhti ja into ja pikkaisen diivailua... Kieltoja riittävästi (ohjauksen puuteesta, ei menohaluista) ja tulos HYL! "Eläkeläinen" taas työkykyinen (HUOM! kyse koirasta!)!

Pinja;

Kisa C (la) / Pertti Siimes /agirata; Pitkän odotusajan jälkeen ( n. 1 tunti) pääsimme suorittamaan mukavan radan. Puomin ja A:n kontaktit JEEES! :) Yllätys tuli sini/keltaisella keinulla, josta kaksi harmillista kieltoa. Tulos 10 vp. + aikavirhe = 19,33 ja sijoitus 38. / 60.

Kisa D (la) Yngve Sommer (N) / agirata (maaottelurata); Ruotsalaisena tiedän, että norjalaisella ei aina ole "kaikki kotona". Herra Sommer oli tehnyt aikamoisen haasteen, jossa starteista enemmän kuin 2/3 tuli hylkyjä. Olin iloinen, etten ollut yksi heistä. Ilman kontaktivirhettä puomilta, virheetön rata ja tulos 5 vp. ja sijoitus 11. / 60! :) EI HUONO ja Suomi rules joskus ruotsalaisellakin ohjauksella. Suomi oli muuten ylivoimainen maaottelussa ja vei kaikkien luokkien voitot. HEJA FINLAND!

Kisa E (la) Marianne Fernström (SWE) / hyppyrata; Nopeita koiria, loistavia ohjauksia ja nollatuloksia. Mekin teimme nollan, mutta pienellä yliajalla. Tulos 20. / 60.

Sunnuntai;

Viimeinen kisapäivä, yksi startti Taikalla ja Pinjalla, ja molemmille lähtöpassit kotiin.

Taika aloitti loistavasti, mutta ei auta kun ohjaaja kärsi dementiasta... Yksi hyppy jäi suorittamatta! Sen lisäksi vielä nauravan norjalaisen tuomarin puhutteluun, "eväät" unohtui radalla ja tuomari palautti naureskellen ne ohjaajalle sanoen "I believe this is Your dinner...".

Pinja veti taas loistavasti, mutta liian hätäisen ohjauksen mukaan ei ole helppoa tehdä oikein. Koira veti kahden hypyn välistä ohjaajan pyynnöstä (hätäinen ohjaus) ja ei kiertänyt hyppyä vaan suoritti esteen väärältä puolelta. Tulos hylky.

Olipa hieno kisaviikonloppu ja loistavaa agikisahenkeä!

:) Hurrilalaiset