No, "maalaiskoira ja entinen suurkaupunkilainen" kävivät eilen presidentin kaupungissa kisaamassa ja täytyy myöntää, että oli ehkä vähän enemmän perhosia vatsassa kuin normaalisti.  Oli kuitenkin kyseessä pääkaupunkikisasta ja en juuri tiennyt mitä odottaisin...  Lähdimme kotoa vähän kuuden jälkeen aamulla ja taas oli koiraharrastajien hullumaista meininkiä, oli kuitenkin SUNNUNTAI! :) Ajokeli oli hyvä ja saimme nauttia ihanasta auringonnoususta juuri ennen Helsinkiin saapumista.  Kello yhdeksän olimme perillä ja melkein heti tuli hyvä fiilis, koska ilmoitautumispisteessä oli todella lämminhenkinen ja mukava nainen ja koko Purina Areena oli mahtava!  Pasi haaveilee tämän reissun jälkeen jatkuvasti jostain samankaltaisesta Hosiossaaressa...

Pertti Siimes tuomaroi kaikki päivän kisat, myös Friskies Cup:in finaaliradan.  Eka kisa oli hyppäri, joka ei kuulunut FC-kisaan, mutta ajattelin, että olisi hyvä osallistua, että saisi vähän "matkan rasitusta" pois jaloista.  Rata oli hauska ja sujuva.  Kolme putkea antoi vielä lisää vauhtia ja ns. "putkihullut koirat" tekivät nopeat hylyt.  Pinja oli todella hereillä pitkästä ajomatkasta huolimatta ja kuunteli loistavasti.  Kaikki ansat selvitimme hyvin ja pääsimme maaliin ilman virheitä ja kolmas puhdas hyppärinolla kirjoitettiin kilpailukirjaan.  Olin todella tyytyväinen ja palkintopallille pääsy ei ollut kaukana.  Sija oli 4./21 ja pääkaupunkidebyytti ei ollut lainkaan hassumpi! :)

Friskies Cup:in perusrata oli seuraava ja se oli kinkkinen.  Alku meni taas hienosti ja kolme kontakttiestettä onnistuivat (lue: puomi, keinu ja A), vielä ansa "A/putki-yhdistelmä" meni käsikirjan mukaan, mutta emäntä mokasi MUURILLA!  Pinja ohitti sen ja hukkasin pahasti aikaa, kun yritin saada Pinjan takaisin oikein muurille.  Se oli se yksi ja ainoa virhe meille ja se tarkoitti, että olimme FC-finaalissa mukana.  Yliaikaa tuli rutkasti (+6.19 s) ja ne sekunnit plus 5 vp teki 11.19 "rangaistuspistettä".  Se oli aika painava kuorma finaalissa, mutta ei haitannut lainkaan, koska vain kuusi koiraa oli päässyt sinne!  Meidän sija FC:n perusradalla oli 14./22.  Tavoite oli savutettu, paitsi ne kaivatut tuplanollat...

Startasin ensimmäisenä FC:n finaalissa, koska meillä oli "surkein" tulos perusradan jälkeen finaaliin päässeistä.  Kyseessä oli nopea hyppäri tiukalla ajalla.  Annoimme kaikemme, mutta huomasin, että Pinja oli nyt aika väsynyt pitkän päivän jälkeen ja vauhti ei ollut samaa kuin aamulla.  Tein typerän ohjausvirheen putkeen menossa ja tuli vitonen, muita virheitä eikä hylkyä tullut.  Sija finaaliradalla oli 4./6, mutta se paha virhekuorma perusradalta teki, että lopputulos oli 5./6.  Tiedän, että varmistin liikaa agiradalla, koska halusin niin "sairaan paljon" päästää finaaliin.  Tein sen myös ja olisin ehkä voinut parantaa jotain, mutta olen kuitenkin tyytyväinen.  Kolme kisaa ja tuli kolme tulosta!  Nyt täytyy vain treenata ja treenata ja treentata... - joku päivä vielä natsaa meillekin!